Datalagringen - eller om sju systrar och makten framför allt

Följetången om datalagringsdirektivet fortsätter och övervakningssamhället kryper allt närmare. Igår visade (MP) och (V) att man sätter makten framför allt, även när det innebär att gå emot egna ideal och svika sina väljare. Man är beredda att rösta för datalagringsdirektivet i riksdagen. Thomas Bodström (S) är förstås nöjd, som själv varit drivande i EU för att ta fram direktivet. Böter väntar nu Sverige som dömts i EU-domstolen för att varit senfärdiga med att införa direktivet i svensk lag. Den borgerliga regeringen vågar inte ta i frågan före valet, det säger man nästan rakt ut. Man vill helt enkekt inte ha en ny FRA-debatt såhär pass nära inpå valet. Nu råder det konsensus i riksdagen, datalagringsdirektivet ska införas, det är samtliga 7 riksdagspartier överens om. Likväl kommer svenska skattebetalare tvingas stå för notan för ett politiskt spel. Skicka notan till partihögkvarteren istället.


Add a comment